Bodywarmers beschrijven een breed scala aan warmteafgevende producten die niet alleen beperkt zijn tot warmwaterkruiken

Als iemand je de afgelopen decennia zou vragen wat een bodywarmer was, zou je het bijna zeker hebben beschreven als een soort warmwaterkruik. Dit komt vooral doordat warmwaterkruiken de afgelopen eeuw de meest succesvolle en meest gebruikte vorm van alternatieve verwarming zijn geweest. Tot voor kort vormden ze eigenlijk een van de weinige bronnen van alternatieve verwarming. In de jaren ’60 maakten warmwaterkruiken bijvoorbeeld iets meer dan 85% uit van de verkoop van alternatieve verwarming in het VK.

Naarmate de technologie Verwarmde bodywarmer echter is veranderd, zijn ook de opties van bodywarmers veranderd. Hoewel warmwaterkruiken tegenwoordig nog steeds worden gebruikt als efficiënte warmtebronnen, zijn ze slechts één product in een steeds groter wordend assortiment warmers. In 2010 was bijvoorbeeld slechts ongeveer 35% van de verkoop van alternatieve verwarming in het VK het resultaat van warmwaterkruiken. Dit betekent een afname van ongeveer 50% in 50 jaar. Dit gat is opgevuld door bodywarmers die gebruik maken van meer geavanceerde technologie.

Veel van de innovatie met betrekking tot bodywarmers in de afgelopen decennia is mogelijk gemaakt dankzij de uitvinding en commercialisering van de huishoudelijke magnetronoven. Warmers die microgolftechnologie gebruiken, zijn meestal op zaden gebaseerd. Deze zaden zitten aan de binnenkant van de warmer. Wanneer ze in een magnetron worden geplaatst, worden deze zaden warm. Na ongeveer twee minuten opwarmen in de magnetron is de magnetronverwarmer klaar voor gebruik. De zaden kunnen de warmte vasthouden en langzaam afgeven om de gebruiker enkele uren warm te houden.

De term bodywarmer lijkt vrij generiek en dat is het ook. Het rijk van warmers omvat: bedwarmers, verwarmbare oogmaskers, nekwarmers, voetwarmers, hete kruiken voor de magnetron, kruiken en andere soorten hete kruiken. Er zijn ook een hele reeks ontwerpen. Magnetronspeelgoed in de vorm van dieren zijn bijvoorbeeld lichaamswarmers. Ze zijn erg populair bij zowel kinderen als volwassenen. Het Cosy Plush-assortiment van Intelex biedt een geweldig assortiment van ongeveer 20 verschillende dieren, waaronder leeuwen, dinosaurussen, schapen, honden, panda’s, enz. Andere ontwerpen kunnen meer traditionele patronen bevatten, zoals de magnetron-warmwaterkruiken met bloemmotieven van Aroma Home.

Zoals in dit artikel beschreven is, zijn er vele soorten bodywarmers. Moderne technologie en vooral de magnetron hebben geleid tot een wildgroei aan op zaden gebaseerde verwarmers.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.